Vodopic, Ljudmila

Ljudmila er født i 1969 i Sarajevo. Hun har afgangseksamen fra kunstskolen i Sarajevo (Jugoslavien) fra Grafisk linje i 1989. Og en efterfølgende uddannelse som journalist i 1991. 

Hun er nu bosat i Danmark og hendes kunst har høstet stor anerkendelse. Siden 2005 har hun udstillet i flere gallerier, kunstforeninger, kulturhuse og offentlige og private institutioner i Danmark og Europa. 

Ljudmila er et utrolig følsomt, lidenskabeligt og elskeligt menneske. Egenskaber som brænder igennem på lærredet. Hendes billeder sætter en hel tankerække af følelser og stemninger i gang. Med hendes egen erfaringsverden som omdrejningspunkt viser hun forskellige følelsesmæssige tilstande og situationer på lærredet.

Hendes malerier udtrykker de sjælelige dybder, som hendes billedverden er udtryk for. Ljudmila maler kroppe som de er – uperfekte, men på en ny og fascinerende måde, som har ført til hendes kunstnerisk gennembrud. I 2013 havde hun en succesfuld udstilling i Italien, og i foråret 2014 var hun inviteret til en stor udstilling på et at de større gallerier i New York.

Repræsenteret hos Vestjysk Kunstgalleri - Voigt Fine Art - siden 2012.

Solgte værker