Historie

VESTJYSK KUNSTGALLERI - Voigt Fine Art - blev etableret i 1965 af Tommy og Birthe Voigt og er i dag et af landets ældste og mest velrenommerede gallerier for salg af klassisk og moderne dansk kunst.

Efter en meget stor vækst i salget gennem 60’erne, blev VESTJYSK KUNSTGALLERI en af Danmark’s største Kunstforretninger med 2 forretninger i Jylland og 1 på Sjælland. Med forretningen i Esbjerg på knap 500 m2 var man i 70’erne landets absolut største kunstgalleri.

Foto af forretningen fra 1970érne i Skolegade 41 samt af udstillingen fra 1973 med Cobra maleren Mogens Balle samt kunstneren selv.

pic

pic

pic

I 1981 flyttede man til de nuværende lokaliteter som sidst i 2003 er blevet udvidet med udstilling af klassisk kunst og Internet-handel på 1. sal, så man i dag råder over ca. 200 m2 udstilling.

pic

Efter stifteren Tommy Voigt’s død i 1989, blev sønnen Carsten Voigt for alvor draget ind i forretningen. Han havde deltaget siden de helt unge år i 70’erne og var efter 6 år i Århus uddannet cand.merc. i afsætning. Siden sin pure ungdom har Carsten Voigt været med til at besøge et utal af kunstnere som f.eks. Mogens Balle, Folmer Bentzen, Helge Helme, Mogens Vantore, Thorvald Hagedorn Olsen, Svend Engelund; Johannes Hoffmeister, Poul Nielsen, Henry Heerup m.fl.

Forretningsaktiviteterne blev i de følgende år udvidet med deltagelse i etableringen af Åbenrå Auktionshus A/S, da kunstmarkedet satte en stadig større fokus på køb via auktion.

Auktionshuset blev solgt til Bruun Rasmussen Auktioner i Maj 1999, så arbejdsindsatsen nu alene var i galleriet.

Forretningen satsede samtidig, mere på dansk nutidskunst end man havde gjort tidligere og kunne nu i større udstrækning tilbyde god kunst til kunstforeninger såvel som virksomhedsudsmykninger.

I dag har galleriet flere kunstforeninger på besøg og har desuden udsmykket mere end 150 virksomheder i de senere år - i hele Danmark.

I 1999 opretholder man salget af den klassiske kunst ved deltagelse i Antik Åbenrå, hvor mere end 80 antikvitets- og kunsthandlere udstiller 4 gange om året.

I 1999 bevæger VESTJYSK KUNSTGALLERI sig mod år 2000 ved at etablere Internetopkobling med homepage, samtidig med at vi nu også kalder os VOIGT FINE ART. Det bliver nu muligt at se et udbud af den kunst galleriet har via Internettet og samtidig er det muligt at få tilsendt fotos via Internettet, af de kunstnere man eventuelt måtte have interesse i.

Fra 2002 blev Internet-delen så omfattende, at man i de følgende år fik etableret eksportsalg til så forskellige lande som Tyskland, Holland, Italien, England, USA, Canada og Australien m.fl.

I 2012, 10 år senere, har vi etableret kontakt til kunder i mere end 50 lande og solgt ca. 5000 malerier via Internettet alene.

I 2019 er det præcis 20 år siden vi startede på Kunst & antikmesserne i Rødekro, men har også været på den censurerede messe på Børsen i København samt messerne i Kiel og Hamborg

I 2019 er det endvidere 10 år siden vi blev sponsor for EFB på Blue Water Arena - og hvor vi i Marts måned hænger nye værker op i den nye ishockey lounge, der indvies 10 Marts 2019!

pic

De er naturligvis altid velkommen til at forespørge på alt vedrørende køb/salg/rådgivning hos os.
VESTJYSK KUNSTGALLERI -Voigt Fine Art-  byder dem velkommen til vores hjemmeside og ser frem til at møde dem i forretningen eller via mail.

M.v.h

Carsten Voigt
VESTJYSK KUNSTGALLERI
----- Voigt Fine Art -----