Madsen, Johnny

Johnny's malerier er portrætter eller figurer. Ikke i traditionel forstand men i en slags grundform. Der er ikke tale om portrætter af nogle bestemte mennesker, men et ønske om at skildre det menneskelige. En nysgerrighed og søgen efter den indre originalitet.

For Johnny handler det om eksistens og virkelighed.

Johnnys malerier er i bedste forstand ekspressive malerier. Han arbejder konsekvent dybt intuitivt med et stædigt ønske om at være så sandfærdig i sin skildring af det menneskelige som muligt. ”Det er vigtigt for mig, at det ikke er for perfekt. Hvis mine strøg bliver for pæne, er det ikke rigtigt”, siger Johnny.

Johnnys karakteristiske farveholdninger og figurative kompositioner har fundet sin balance og rammer derfor betragteren præcist, direkte og stærkt.

Malerierne opfordrer og udfordrer.

Da Johnny Madsen for mange år tilbage kastede sig ud i det Billedkunstneriske medie, arbejdede han med udgangspunkt i den barske jydske natur.

I dag er menneskefiguren det centrale motiv, men det barske udtryk og den råhed som man finder i de tidligere skildringer af den jydske natur, er i høj grad også en del af hans beskrivelser af menneskefiguren. Den musiske baggrund kommer til udtryk på flere niveauer i Johnny Madsens maleriske univers. Figurerne, der ofte står samlet i flok med ansigtet vendt mod beskueren, er ofte inspireret af de mennesker, der befinder sig på den anden side af scenen - publikum. Han viser verden set fra scenen og giver hermed publikum et indblik i entertainerens verden.

Den abstrakte koloristiske stil og arbejdsprocessen, der i høj grad udspringer af en fokuseret sansning af virkeligheden, vidner om en musisk tilgang til maleriet. Når man kommer tæt på værkerne, ser man, at de er opbygget af små abstrakte enheder og rytmiske penselstrøg. Med store brede strøg og en farvepalet domineret af varme røde og brune nuancer lukker Johnny Madsen døren op til et ekspressivt og kraftfuldt univers. Man ser sporene efter spartlen i den tykt påførte maling. Baggrunden er ofte et ensfarvet udefinerbart rum, der placerer de afbildede figurer udenfor tid og sted. Med stor nysgerrighed undersøger Johnny Madsen mennesket og den til tider aggressive og voldsomme penselføring giver figurerne et kraftfuldt og stærkt udtryk. Han skildrer den menneskelige eksistens med sine ekspressive værker.

Johnny Madsen er født i 1951 i Thyborøn og er autodidakt kunstmaler og rockmusiker. Han er bosat på Fanø. Med sine figurer beskriver han noget alment menneskeligt, en søgen efter identitet og originalitet, der direkte og åbent konfronterer og udfordrer beskueren.

Solgte værker