Chappell, Reuben (1870-1940)

Blev født 21. juli 1870 in Doyle Street, Goole som den yngste søn af seks børn. Chappell blev født i nærheden af havnen i Goole, så han var fra barnsben bekendt med skibe og søfolk. Han modtog et legat fra den daværende privatejede Goole Grammar School og viste snart sit talent for at tegne de skibe, der havde domineret hans daglige liv siden barndommen. Han blev interesseret i fotografering og kom i lære hos fotografen Harrison, og farvelægning af fotografier førte ham til malekunsten. Bortset fra et par lektioner, var han selvlært .

Fra teenagealderen bidrog Chappell med stregtegninger i de lokale aviser , og hans malerier af skibe blive kendt lokalt. Fra tyveårsalderen etablerede han et atelier på Jackson Street 7 i Goole, og han averterede i Goole Times som fotograf og kunstner. Men han fandt ud af, at ved at sælge sine portrætter af skibe til søfolk blev han så travlt optaget af disse, at han kun havde sparsom tid til fotografering .

Når skibe ankom til havnen,  gik Chappell derned for at få bestillinger, skitserede detaljer om skibe der skulle males, og vendte derefter tilbage til sit atelier til at færdiggøre arbejdet, enten i akvarel eller olie . Han tog fem shillings for en akvarel og tredive shillings for et portræt i oliemaling.

Han giftede sig i en alder af femogtyve med Caroline Bayford af Thorne, en mindre kendt digter, hvis vers blev offentliggjort lejlighedsvist i de lokale aviser. Men Chappell. der led af bronkitis siden barndommen, blev rådet til at søge et varmere klima end den kolde og fugtige luft i Goole .

Så i 1904 rejste han til Par i Cornwall, og der boede han med sin familie resten af sit liv og var en velkendt skikkelse på kajerne i Fowey, Par og Charlestown, som regel klædt i en Norfolk egnsdragt, uanset vejret

Solgte værker