Sylvester, Leif - grafiske værker

Kunstner beskrivelse Født 1940 i København.

Udlært tømrer, gøgler, maler, skuespiller og forfatter.

Leif Sylvester er et sandt multitalent, der har vist sin styrke og luftet sine holdninger inden for mange kunstformer og i et væld af foraer, siden han debuterede som gadekunstner og gøgler med Erik Clausen i 1961. Begge var medlem af kunstnerskollektivet Røde Mor. De har sammen turneret landet tyndt med gejst og gøgl i Røde Mors Rock Cirkus samt Clausen og Petersens Cirkus Casablanca.

Kunstnerisk debut fik han på Kunstnernes Efterårsudstilling på Charlottenborg i 1969.

Har udstillet overalt i landet tilmed i Norge, Tyskland, Holland, Frankrig, Spanien og Storbritannien.

Udtrykker sig kunstnerisk behændigt inden for såvel maleri, keramisk skulptur og litografi. Han er samtidig udøvende musiker og forfatter.

Leif Sylvester gør brug af finurlige væsener i sin kunst, der både manifesterer sig som mennesker, dyr og fabler. Figurer, der på samme tid er både venligsindede og aggressive.

Figurer, som virker bekendte og alligevel har de helt deres helt eget dna. Hans kunst er grov, firkantet, nuanceret og let på samme tid i klare, utvetydige cirkus- og tivolifarver.

Han har altid haft en forkærlighed for skæve eksistenser og måske er det i virkeligheden de motiver, der popper frem i hans kunst.

Leif Sylvesters politiske ståsted fornægte sig ikke, og hans kunstneriske virke har ofte været i en sags tjeneste. SID, LO og Dansk Typograf Forbund er blot nogle af de mange, der har uddelt hædersbevisninger til ham.

Han omtaler sig selv som socialist og individualist, og nogle ville måske endda hævde, at han måske er eller har været anarkist.

Under alle omstændigheder er han ikke sådan at indfange, og det passer ham ganske storartet.

Navnet ”Sylvester” kom i øvrigt til senere. På den måde blev Leif Petersen til Leif Sylvester Petersen og senere blot til Leif Sylvester. Ikke underligt for en mand der tør sprænge de gængse rammer.

Solgte værker