Sehenswürdigkeiten

Hjertingfiskeren

Et besøg hos Hjertingfiskeren som står hos Hjerting Kanelaug, er historien om fiskeriets betydning for det historiske Hjerting - en lille by der har rødder over 700 år tilbage! Her får man et indtryk af stedet og de originale både som fiskeriet tog sit udgangspunkt i - længe før det industrielle fiskeri tog over. Alene stedet er et af de smukkeste områder vestkysten kan byde på!

Fanø Kunstmuseum

Nord Land 5, Sønderho, 6720 Fanø tlf. 75164044

Uge 6 - 10:    lørdag kl. 14 - 16 

Museet er i sæsonen åbent tirsdag til søndag kl. 14.00 - 17.00

I månederne juli og august tirsdag-lørdag kl 13.00-17.00 og søndage kl. 11.00 - 17.00

Uge 42: Museet har åbent alle dage fra 14 - 17

Entré voksne 40,00 kr.
Entré børn og  studerende 20,00 kr.
Grupper (10 personer 200,00 kr.)

Ribe kunstmuseum

Museets permanente samling, Ribe Samlingen, består af hovedværker af danske guldaldermalere, Skagensmalere og klassiske modernister. Foruden værker fra samlingen vises årligt to-tre særudstillinger. Her på siden kan du finde informationer om dit besøg, men også dykke lidt længere ned i samlingen og få et indblik i livet på museet. Hvis du ikke kan finde det, du søger, er du naturligvis velkommen til at kontakte os. Ribe Kunstmuseum genåbnede i 2010 efter en gennemgribende restaurering af den fredede bygning fra 1864. Restaureringen blev doneret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og blev udført af Jørgen Overbys Tegnestue A/S. 

Åbningstider:

September til juni: Tirsdag-søndag kl. 11-16, mandag er lukket. Ekstraordinært åbent til 17.30 - fredag d. 24 juni!
Julie og august: Torsdag-tirsdag (mandage inklusiv): kl. 11-17. Onsdage: kl. 11-20

Entré voksne: 70,00 kr.
Entré børn og unge under 18 år: gratis
Grupper (10 personer minimum): 60,00 kr.
Studiekort: 200 kr.

Mennesket ved havet set fra vandkanten

Mennesket ved Havet, i folkemunde ofte kaldet De 4 hvide mænd, er en 9 meter høj skulptur i hvid beton, udført af billedhuggeren, maleren og grafikeren Svend Wiig Hansen. Den er placeret nord for Esbjerg ved Sædding Strand. Placeringen lige overfor Fiskeri- og Søfartsmuseet, en af områdets store turistattraktioner, gør at den får stor eksponering, og er blevet et kendt vartegn for Esbjerg.
Skulpturen blev afsløret d. 28. oktober 1995 og er opført af Esbjerg Kommune, Statens Kunstfond og private sponsorer i anledning af kommunens 100-års jubilæum i 1994.
Skulpturen der blandt andet er inspireret af Påskeøens monolitter, skildrer det rene og ufordærvede menneskes møde med naturen. Mennesket som det var, da det kom ud af mors liv. Mennesket før det rejser sig og begynder at handle. Det er først da, sagde Wiig Hansen, at det går galt. Først da får mennesket "snavs" på fingrene.
Kunstværket kostede omkring fire millioner kroner, hvoraf Statens Kunstfond gav en million kroner.

Hjerting Strandpromenade

Den 660 meter lange strandpromenade ved Hjerting Strand byder på flere muligheder for at nyde den gode udsigt over Ho Bugt, være aktiv, bade og ikke mindst bruge fantasien.

Rummelig
På den lange træpromenade er der trapper, bænke, ramper og tribuner langs stranden. Her er der også flere udsigtsplatforme. En af dem er ved Hjerting Badehotel. Man kan let komme ned på stranden, platformene kan også bruges til publikum i forbindelse med koncerter o.lign.

Leg
På stranden er skabt en pæleskov. 37 pæle er der stillet op, og seks af dem er brugt til en række kolbøttestænger.
Der er gode muligheder for at bevæge sig og udfordre sin højdeskæk da de højeste pæle er over 5 meter.

Nyd udsigten
På den lange træpromenade er der gode udsigtspunkter med og uden bænke. Også tæt ved det nye klubhus for sejlere, surfere og vinterbadere er der en stor udsigtsplatform med bænke og plads til mange. I bunden
af platformen er der bådhuse.

Musikhuset Esbjerg

Musikhuset Esbjerg er tegnet af de verdensberømte arkitekter Jan og Jørn Utzon og er med sine 10.000 m2 Sydvestjyllands kulturelle mødested.

Musikhuset Esbjerg er sammenbygget med Esbjerg Kunstmuseum og centralt placeret i Esbjerg bymidte.

Foruden foyeren og de to primære lokaler Store Sal og Lille Sal rummer bygningskomplekset en ny teatersal, en foredragssal, mindre møderum, en café og en restaurant.

Store Sal og teatersalen danner i teatersæsonen september - maj rammen om over 100 kulturarrangementer af vidt forskellig karakter.

I Lille Sal afholder bl.a. det lokale Esbjerg Ensemble sine koncerter.

I foyeren foregår ofte koncerter og andre kulturelle arrangementer, hvoraf hovedparten er gratis for publikum.

Hjerting Fisher

Visit " The old Hjerting fishingboats and the sculpture "Hjerting Fischer" by Hjerting Kanelaug.