Nielsen, Carsten

Navn: Carsten Nielsen

Født den 26. august 1967

Autodidakt kunstner - med diverse tegne- og malerkurser.

Historien

I en tidlig alder fik Carsten øjnene op for at tegne, og fra starten havde han specielt interesse for portrættet.

Da han var omkring 10 år, begyndte han at tegne ansigter. På bagsiden af brugte prisskilte, satte han de første streger.

Det var også omkring den alder, at han med sin mor kørte syd for Ribe, til en lokal kunstmaler, hvor han begyndte at få ugentlig instruktion i oliemaleri. Mægtig skægt erindrer han - men altid sent om aftenen.

Maleriet har været underprioriteret i en årrække, men aldrig lysten til at tegne. Stregen udviklede sig med årene, i takt med at han deltog på de tegnekurser der var mulighed for.

Først efter indgangen til det 21 århundrede er han kommet rigtig i gang med oliemaleriet - og fra første færd var det portrætterne han tog udgangspunkt i.

”Ikons”

Portrættet har altid fascineret ham. Det er i ansigtet alle følelser afspejles: Glæde, sorg, angst, overraskelse håb – alt kan aflæses i ansigtet. Han maler kendte mennesker, som på en eller anden måde har sat et solidt aftryk hos os.

Kunstneren sætter ord på sine portrætter:

De ikoniske portrætter, jeg gengiver i min egen streg, har formentlig haft en betydning for beskueren, og det er mit håb, at jeg kan lukke op for flere måder at tolke den portrætterede person på. Jeg gengiver personerne med det udtryk og de indtryk, de har efterladt hos mig. Med ganske få streger, kan man ændre udtrykket og dermed stemningen i billedet. Og det er i den proces, kunsten virkelig får min puls op.

Mine streger og farvevalg er på én gang rodet og i kontrol. Jeg lader aldrig tilfældet råde over mine værker, det ved de personer, der kender mig – perfektionist kaldes det vist.

Med venlig hilsen

Carsten Nielsen

Vestjysk Kunstgalleri - Voigt Fine Art - har formidlet salg af "ikonerne" - Kim Larsen, Dirch Passer, "Egon, Benny & Kjeld" fra Olsen banden, "J.F.Kennedy", Nelson Mendela, H.C.Andersen, Madonna, John Lennon, "Einstein", Andy Warhol, Elvis Presley, m.fl. 

Solgte værker